Slyngevugge

En af de ting som mange anskaffer sig til deres nyfødte, er en slyngevugge, da det er et trygt sted for den lille nyfødte at sove og opholde sig, når han/hun skal finde ro.

Denne artikel handler udelukkende om slyngevugger, hvor du kan blive klog på følgende:

Hvad er en slyngevugge?
Hvilken slyngevugge skal jeg vælge?
Hvornår kan jeg bruge en slyngevugge?
Hvor længe kan jeg bruge en slyngevugge?

Hvad er en slyngevugge
En slyngevugge er en særlig form for vugge, hvor selve vuggen er udgjort af et stykke stof, som bliver holdt ud af en pind og har en madras i bunden. Slyngevuggen kan enten monteres i en krog i loftet, eller man kan hænge den i et karmbeslag, som kan hænge på de fleste dørkarme. Begge monteringsmuligheder er 100% sikre, men vil du undgå at lave hul i dit loft, kan det være en god idé at købe et karmbeslag. Karmbeslaget er også godt at have, hvis du gerne vil kunne flytte rundt på din baby, så han/hun ikke altid sover det samme sted, men kan sove der hvor du opholder dig. Med et karmbeslag kan du nemt have slyngevuggen til at hænge i haven, i køkkenet eller hvor det bedst passer dig.

Fordi slyngevuggen er lavet af stof, fylder den næsten ingenting, når den pakkes sammen. Moonboon leverer en mulepose sammen med slyngevuggen, som passer til vuggen, fjederen og madrassen. Der er også plads til et karmbeslag. Det betyder, at det er super nemt at have slyngevuggen med hjem til venner og familie eller på ferie og du sparer udgifterne til en rejseseng.

Hvilken slyngevugge skal jeg vælge?
Der findes mange forskellige slyngevugger i mange forskellige designs. Alle har de tilfælles, at de skaber øget tryghed og ro for barnet, når det ligger i dem. Vuggerne fås i mange forskellige materialer, farver og mønstre, så det vil være muligt at finde en vugge, der passer til enhver smag og vil klæde ethvert hjem.

Hos Moonboon har vi valgt at have en enkelt slyngevugge i økologisk bomuld og i naturfarve – klassisk og lækker. Træpinden er lavet i valnøddetræ.

De slyngevugger der findes på markedet har madrasser af uld. Da små babyer ikke kan temperaturregulere sig og i forvejen nemt kan få det rigtig varmt og svede, kan det blive varmt for babyen at sove indendørs på en uldmadras – i sær om sommeren.

Madrassen fra Moonboon er den eneste madras til slyngevugger, der er lavet af det naturlige og allergivenlige materiale Kapok. Kapok er et fantastisk materiale der er temperaturregulerende og dermed ikke kan blive varmt og fugtigt – hvilket er optimalt for en nyfødt. Læs mere om kapok her.

Hvornår kan jeg bruge en slyngevugge?
Slyngevuggen kan bruges fra den dag din baby bliver født. De vuggende bevægelser fra slyngevuggen minder barnet om tiden inde i livmoderen og skaber dermed tryghed og ro for barnet. Det vil være optimalt at bruge slyngevuggen helt fra start, da nogen børn ellers skal vænnes til at bruge slyngevuggen, hvis de først bliver lagt i den når de allerede er blevet bevidste om omverdenen.

Slyngevuggen er især god til børn med kolik og til børn der sover uroligt, fordi vuggen imiterer de bevægelser, en baby er vant til fra maven under graviditeten og giver derfor en følelse af noget velkendt og tryghed. Slyngevugge er rigtig god til at sikre dit barn (og dermed også dig) mere og bedre søvn.

Slyngevuggen kan både bruges til lur i løbet af dagen, men babyen kan også sove i slyngen hele natten, hvis slyngevuggen bliver barnets foretrukne sted at sove.

Hvor længe kan den bruges?
Slyngevugger er formidable til de fleste babyer, men er måske ekstra meget værd at prøve, hvis du har en baby, der lider af søvnproblemer. Selve slyngevuggen kan du bruge indtil dit barn vejer 15 kg., mens fjederen kun kan bruges til børn op til 12 kg, da fjederen er designet til, at den også vugger ved lav vægt. Læs mere om vores fjeder her. Hvis du bruger slyngevuggen indtil dit barn kan sætte sig op., skal du være opmærksom på at slyngevuggen hænger tæt på gulvet, så dit barn ikke kommer til skade hvis han/hun forsøger at kravle ud af slyngen.

Slyngevugge

Slyngevugge fra Moonboon

Rigtig mange forældre anskaffer sig en slyngevugge til deres nyfødte. Slyngevuggen er et trygt sted for den lille nyfødte at sove og opholde sig, når han eller hun skal finde ro.

Slyngevuggens omslutning om barnet og de rolige bevægelser minder babyen om tiden i livmoderen. Derfor falder de fleste babyer helt til ro, når de bliver lagt i en slyngevugge.

Økologisk slyngevugge

DKK 1.395,00

Slyngevuggen fra Moonboon er produceret i det blødeste økologiske bomuld. Madrassen har fyld af det 100% naturlige, økologiske og allergivenlige kapok, mens tværpinden er lavet i smukt valnøddetræ.

Hvad medfølger?

Økologisk slyngevugge, tværpind, kapok madras 90 cm x 35 cm, fjeder med stofdække og sikkerhedsstrop, 3 karabinhager og 50 cm kæde. *Bemærk at der ikke følger karmbeslag med – karmbeslag kan købes her.

Sampak – Økologisk slyngevugge med motor

DKK 2.625,00

Vuggemotoren kan bruges til alle slyngevugger, og er den eneste vuggemotor på markedet uden åbninger i ophænget. Dette er en vigtig sikkerhedsforanstaltning.

Motoren er udviklet og testet i Danmark og er CE mærket.

Du bestemmer selv hastigheden af vugningen og der er mulighed for tidsindstilling.

HVAD ER EN SLYNGEVUGGE?

En slyngevugge er en særlig form for vugge, hvor selve vuggen er udgjort af et stykke stof, som bliver holdt ud af en tværpind og har en madras i bunden. Slyngevuggen kan enten monteres i en krog i loftet, eller man kan hænge den i et karmbeslag, som kan hænge på de fleste dørkarme. Dørkarmen må maksimalt være 25 cm bred.

Begge monteringsmuligheder er 100% sikre, men vil du undgå at lave hul i dit loft, kan det være en god idé at købe et karmbeslag. Karmbeslaget er også godt at have, hvis du gerne vil kunne flytte rundt på din baby, så han eller hun ikke altid sover det samme sted, men kan sove dér, hvor du opholder dig. Med et karmbeslag kan du nemt hænge slyngevuggen i haven, i køkkenet, eller hvor det bedst passer dig.

Fordi slyngevuggen er lavet af stof, fylder den næsten ingenting, når den pakkes sammen.

Moonboon leverer en mulepose sammen med slyngevuggen, som passer til vuggen, fjederen og madrassen. Der er også plads til et karmbeslag og endda en vuggemotor. Det betyder, at det er super nemt at have slyngevuggen med hjem til venner og familie eller på ferie, og du sparer udgifterne til en rejseseng.

HVORFOR SKAL JEG VÆLGE EN SLYNGEVUGGE?

Der er mange gode grunde til at vælge en slyngevugge til dit barn.

En slyngevugge skaber tryghed for din nyfødte baby.

Mange babyer har svært ved at falde til ro, når de møder verden uden for mors trygge mave. Sanserne er pludselig i brug på en anden måde, og lydene og indtrykkene er mange. Derfor har mange børn også svært ved at finde ro og falde i søvn.

De fleste spædbørn sover rigtig godt de første par måneder, men når bevidstheden udvides, og tigerspringene sætter ind, oplever mange forældre, at deres babyer bliver urolige og kan have svært ved at finde ro og falde i søvn.

Slyngevuggen omslutter babyen på samme måde, som han eller hun har været vant til at være omsluttet inde i sin mors mave, og de let vuggende bevægelser minder barnet om de bevægelser, den oplevede, da den lå inde i livmoderen.

En anden god grund til at vælge en slyngevugge er, at selve dét at blive vugget og bevæget er vigtigt for børns motoriske udvikling.

I det indre øre findes et lille balanceorgan, som bliver stimuleret, når babyen bliver vugget. Bevægelserne opfanges af hjernen, og på den måde udvikles både balance og motorik hos din baby.

HVILKEN SLYNGEVUGGE SKAL JEG VÆLGE?

Der findes mange forskellige typer af slyngevugger: Nogle er dyre og andre er billige. De findes i forskellige designs. Materialerne kan variere.

Alle har imidlertid det tilfælles, at de skaber øget tryghed og ro for barnet, når det ligger i dem.

Slyngevuggerne fås i mange forskellige materialer, farver og mønstre, så det er muligt at finde en vugge, der passer til enhver smag og vil klæde ethvert hjem.

Hos Moonboon har vi valgt at producere en enkel slyngevugge i økologisk bomuld i naturfarve med kapokmadras. Helt klassisk og med kvalitet i højsædet. Tværpinden er lavet i valnøddetræ.

Der findes mange forskellige slyngevugger i forskellige designs. Alle har imidlertid det tilfælles, at de skaber øget tryghed og ro for barnet, når det ligger i dem. Slyngevuggerne fås i mange forskellige materialer, farver og mønstre, så det er muligt at finde en vugge, der passer til enhver smag og vil klæde ethvert hjem.

Hos Moonboon har vi valgt at producere en enkel slyngevugge i økologisk bomuld i naturfarve med kapokmadras. Helt klassisk og med kvalitet i højsædet. Tværpinden er lavet i valnøddetræ.

HVORFOR VÆLGE EN SLYNGEVUGGE FRA MOONBOON?

Der er mange grunde til at vælge en slyngevugge fra Moonboon frem for andre mærker.

Stoffet er af 100% økologisk bomuld og af en meget let, men stærk vævning.

Det betyder, at stoffet er af meget høj kvalitet. Fordi stoffet er så let, vejer slyngevuggen stort set ingenting og fylder meget lidt. Slyngevuggen fra Moonboon er derfor meget nem at medbringe på ferier, eller når du skal besøge familie eller venner.

Helt unik for Moonboons slyngevugge er madrassen.

Slyngevuggen fra Moonboon er den eneste på markedet med en madras i kapok. Kapok er et fantastisk materiale, der fra naturens side både er allergivenligt, antibakterielt og temperaturregulerende. Dette er alle rigtig vigtige elementer for en lille nyfødt, som endnu ikke kan regulere sin egen kropstemperatur.

Når du køber Kapok, gør du ikke kun noget godt for din baby. Du handler også bæredygtigt, værner om miljøet og er med til at skabe arbejdspladser i fattige områder. Læs meget mere om kapok her.

Har du læst anmeldelser af vores slyngevugge?

Hvis ikke, så vil vi foreslå dig at gøre det.

De taler for sig selv. Og hvis du for eksempel er landet her på siden, fordi du har søgt efter anmeldelser af slyngevugger, så vil du ikke fortryde at tage et kig på vores Trustpilot.

HVORNÅR KAN JEG BRUGE EN SLYNGEVUGGE?

Slyngevuggen kan bruges fra den dag, din baby bliver født. De vuggende bevægelser fra slyngevuggen minder barnet om tiden inde i livmoderen og skaber dermed tryghed og ro for barnet. Det vil være optimalt at bruge slyngevuggen helt fra starten. Når barnet er blevet større og mere bevidst, er det nemlig ikke sikkert, at de vil lægges i en slyngevugge. I sådanne tilfælde skal du først vænne barnet til slyngevuggen. Det er selvfølgelig ikke optimalt, fordi både du og barnet i forvejen mangler søvn. Derfor er det en god idé at tage slyngevuggen i brug, så snart barnet er født.

Slyngevuggen er især god til børn med kolik og til børn, der sover uroligt.

Det er, fordi vuggen imiterer de bevægelser, babyen er vant til fra tiden inde i maven under morens graviditet, og altså giver en følelse af noget velkendt og trygt. Slyngevuggen er rigtig god til at sikre dit barn (og dermed også dig) mere og bedre søvn.

Slyngevuggen kan både bruges til lure i løbet af dagen, men babyen kan også sagtens sove der hele natten, hvis slyngevuggen bliver barnets foretrukne sted at sove.

ÆSTETISK & PRAKTISK

Mange forældre vil gerne have en babyseng, som både er æstetisk flot og samtidig fylder lidt. Især hvis man bor i lejlighed, kan man med fordel anskaffe sig en slyngevugge for at spare plads.

Slyngevuggen fylder ikke meget, når den er hængt op, og den fylder især ikke noget, når den er pakket sammen. Derfor er den også virkelig let at bruge som rejseseng, når man skal på ferie, eller når man skal på besøg hos venner og familie. Det tager ikke mange minutter at pakke den sammen, og til slyngevuggen fra Moonboon medfølger en mulepose, som slyngevuggen let kan pakkes ned i.

Brug slyngevuggen som rejseseng

Skal du ud og rejse med din baby i sommerferien?Der findes ikke en mindre rejseseng end slyngevuggen fra Moonboon. Den vejer under et kilo og fylder ingenting - og så er den super nem at have med sig under armen!

Gepostet von Moonboon Baby Studio am Dienstag, 18. Juni 2019

SLYNGEVUGGER. KOLIK OG REFLUKS

En slyngevugge kan lindre både kolik og refluks hos din baby. Refluks kan lindres, fordi barnet ligger med hovedet en anelse hævet i slyngevuggen, hvilket minimerer risikoen for, at mavesyre løber op igennem spiserøret.

Sundhedsfagligt personale anbefaler desuden slyngevugger til spædbørn, der lider af kolik.

Dit spædbarn har kolik, hvis det i gennemsnit græder halvanden time i døgnet. Slyngevuggens trygge rammer kan få spædbørn med kolik til at slappe af og dermed reducere gråden.

SLYNGEVUGGER & SIKKERHED

Der er ingen risici forbundet ved at bruge en slyngevugge, såfremt den er opsat korrekt og bruges som anført i brugsvejledningen.

Stoffet til slyngevuggen fra Moonboon er lavet af 100% naturligt, økologisk bomuld, så dit spædbarn er ikke udsat for kemikalier af nogen art.

Vi har integreret adskillige sikkerhedsforanstaltninger i slyngevuggen.

I hver side af slyngevuggen, dér hvor tværpinden monteres, findes en sikkerhedssnor, som skal bindes rundt om tværpinden, så den ikke kan rykke sig.

Desuden er der for enden af slyngevuggen monteret trykknapper på stoffet, som forhindrer, at barnet kan glide ud af slyngevuggen.

HVOR HØJT SKAL SLYNGEVUGGEN HÆNGE?

Der følger en kæde på 50 cm med slyngevuggen. Kæden er forsynet med sikkerhedskarabiner i enderne med det formål at justere kædens længde.

Ved montering af slyngevuggen til nyfødte skal højden cirka svare til hoftehøjden hos en voksen.

I takt med, at barnet bliver større og mere aktiv, anbefaler vi at justere slyngen til at hænge tættere på gulvet, da større børn vil være i stand til at sætte sig op og kravle ud af slyngevuggen.

Det er vigtigt, at du altid tjekker højden på slyngevuggen, inden du lægger dit barn i vuggen. Du tjekker minimumshøjden ved at trække i slyngevuggen, så fjederen er strukket ud til det maksimale. Når den er strukket helt ud, skal der minimum være 10 cm frigang til gulvet.

Når dit barn er stort nok til at kunne sætte sig op eller kravle ud af slyngevuggen, må du ikke lade dit barn befinde sig i slyngevuggen uden opsyn.

BARNETS PLACERING I SLYNGEVUGGEN

Læg din baby i midten af slyngevuggen, så hovedet er en smule hævet i forhold til fodenden. Hvis du har et større barn, skal han eller hun placeres så tæt på samlingen i hovedenden som muligt. Sørg altid for, at tværpinden er placeret vandret, da denne holder formen på slyngevuggen.

YDERLIGERE INFORMATION OM SLYNGEVUGGER

Hvis du har brug for yderligere informationer om slyngevugger, eller har spørgsmål til noget af ovenstående, er du meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Trustpilot-bedømmelser
4.8