fbpx

En af de ting som mange anskaffer sig til deres nyfødte, er en slyngevugge, da det er et trygt sted for den lille nyfødte at sove og opholde sig, når han/hun skal finde ro.

Denne artikel handler udelukkende om slyngevugger, hvor du kan blive klog på følgende:

 

  • Hvad er en slyngevugge?
  • Hvilken slyngevugge skal jeg vælge?
  • Hvornår kan jeg bruge en slyngevugge?
  • Hvor længe kan jeg bruge en slyngevugge?
  • Ikke den optimale løsning for alle

 

Hvad er en slyngevugge
En slyngevugge er en særlig form for vugge, hvor selve vuggen er udgjort af et stykke stof, som bliver holdt ud af en pind og har en madras i bunden. Slyngevuggen kan enten monteres i en krog i loftet, eller man kan hænge den i et karmbeslag, som kan hænge på de fleste dørkarme. Begge monteringsmuligheder er 100% sikre, men vil man undgå at lave hul i sit loft, kan det være en god idé at købe et karmbeslag. Karmbeslaget er også godt at have, hvis du gerne vil kunne flytte rundt på din baby, så han/hun ikke altid sover det samme sted, men kan sove der hvor du opholder dig. Med et karmbeslag kan du nemt have slyngevuggen til at hænge i haven, i køkkenet eller hvor det bedst passer dig.

Fordi slyngevuggen er lavet af stof, fylder den næsten ingenting, når den pakkes sammen. Moonboon leverer en mulepose sammen med slyngevuggen, som passer til vuggen, fjederen og madrassen. Der er også plads til et karmbeslag. Det betyder, at det er super nemt at have slyngevuggen med hjem til venner og familie eller på ferie og du sparer udgifterne til en rejseseng.


Hvilken slyngevugge skal jeg vælge?
Der findes mange forskellige slyngevugger i mange forskellige designs. Alle har de tilfælles, at de skaber øget tryghed og ro for barnet, når det ligger i dem. Vuggerne fås i mange forskellige materialer, farver og mønstre, så det vil være muligt at finde en vugge, der passer til enhver smag og vil klæde ethvert hjem.

Hos Moonboon har vi valgt at have en enkelt slyngevugge i økologisk bomuld og i naturfarve – klassisk og lækker. Træpinden er lavet i det smukkeste valnøddetræ.

De slyngevugger der findes på markedet har madrasser af uld. Da små babyer ikke kan temperaturregulere sig og i forvejen nemt kan få det rigtig varmt og svede, kan det blive varmt for babyen at sove indendørs på en uldmadras – i sær om sommeren.

Madrassen fra Moonboon er den eneste madras til slyngevugger, der er lavet af det naturlige og allergivenlige materiale Kapok. Kapok er et fantastisk materiale der er temperaturregulerende og dermed ikke kan blive varmt og fugtigt – hvilket er optimalt for en nyfødt. Læs mere om kapok her.


Hvornår kan jeg bruge en slyngevugge?
Slyngevuggen kan bruges fra den dag din baby bliver født. De vuggende bevægelser fra slyngevuggen minder barnet om tiden inde i livmoderen og skaber dermed tryghed og ro for barnet. Det vil være optimalt at bruge slyngevuggen helt fra start, da nogen børn ellers skal vænnes til at bruge slyngevuggen, hvis de først bliver lagt i den når de allerede er blevet bevidste om omverdenen.

Slyngevuggen er især god til børn med kolik og til børn der sover uroligt, fordi vuggen imiterer de bevægelser, en baby er vant til fra maven under graviditeten og giver derfor en følelse af noget velkendt og tryghed. Slyngevugge er rigtig god til at sikre dit barn (og dermed også dig) mere og bedre søvn.

Slyngevuggen kan både bruges til lur i løbet af dagen, men babyen kan også sove i slyngen hele natten, hvis slyngevuggen bliver barnets foretrukne sted at sove.


Hvor længe kan den bruges?
Slyngevugger er formidable til de fleste babyer, men er måske ekstra meget værd at prøve, hvis du har en baby, der lider af søvnproblemer. Alle disse fordele kan du nyde godt af i helt op til halvandet år eller indtil dit barn vejer 12 kg. Herefter skal slyngevuggen typisk skiftes ud med en anden form for seng eller vugge. Hvis du bruger slyngevuggen indtil dit barn vejer 12 kg., skal du være opmærksom på at slyngevuggen hænger et tæt på gulvet, så dit barn ikke kommer til skade hvis han/hun forsøger at kravle ud af slyngen.


Ikke den optimale løsning for alle
Der er få tilfælde, hvor en slyngevugge ikke er anbefalelsesværdig at benytte. Det kan for eksempel være ved medfødte skævheder i barnets ryg eller nakke. Hvis du er i tvivl, om slyngevuggen er det rette valg for dit barn, kan du spørge en sundhedsplejerske eller læge til råds. Det er også vigtigt at sætte sig grundigt ind i sikkerhedsforanstaltningerne, som er knyttet til en slyngevugge. Eksempelvis vil barnet, når det bliver lidt større, kunne vriste sig ud af vuggen, og det er derfor vigtigt, at den ikke placeres for højt over gulvet, når dette bliver aktuelt. Slyngevuggen er dog sikkerhedstestet omfangsrigt og har en række egenskaber, som har til formål at sikre den maksimale sikkerhed, så både du og din baby kan føle jer hel trygge ved at benytte vuggen.

 

Inspiration
Kundeservice

E: hello@moonboon.dk

T: +45 50 50 51 30

Showroom

Åbent efter aftale

Ny Østergade 9, 4. sal
1101 København K

Presse

E: pr@moonboon.dk

T: +45 20 20 30 50