fbpx

En af de ting som mange anskaffer sig til deres nyfødte, er en slyngevugge, da det er et trygt sted for den lille nyfødte at sove og opholde sig, når han/hun skal finde ro.

Denne artikel handler udelukkende om slyngevugger, hvor du kan blive klog på følgende:

 

  • Hvad er en slyngevugge?
  • Hvilken slyngevugge skal jeg vælge?
  • Hvornår kan jeg bruge en slyngevugge?
  • Hvor længe kan jeg bruge en slyngevugge?

 

Hvad er en slyngevugge
En slyngevugge er en særlig form for vugge, hvor selve vuggen er udgjort af et stykke stof, som bliver holdt ud af en pind og har en madras i bunden. Slyngevuggen kan enten monteres i en krog i loftet, eller man kan hænge den i et karmbeslag, som kan hænge på de fleste dørkarme. Begge monteringsmuligheder er 100% sikre, men vil du undgå at lave hul i dit loft, kan det være en god idé at købe et karmbeslag. Karmbeslaget er også godt at have, hvis du gerne vil kunne flytte rundt på din baby, så han/hun ikke altid sover det samme sted, men kan sove der hvor du opholder dig. Med et karmbeslag kan du nemt have slyngevuggen til at hænge i haven, i køkkenet eller hvor det bedst passer dig.

Fordi slyngevuggen er lavet af stof, fylder den næsten ingenting, når den pakkes sammen. Moonboon leverer en mulepose sammen med slyngevuggen, som passer til vuggen, fjederen og madrassen. Der er også plads til et karmbeslag. Det betyder, at det er super nemt at have slyngevuggen med hjem til venner og familie eller på ferie og du sparer udgifterne til en rejseseng.


Hvilken slyngevugge skal jeg vælge?
Der findes mange forskellige slyngevugger i mange forskellige designs. Alle har de tilfælles, at de skaber øget tryghed og ro for barnet, når det ligger i dem. Vuggerne fås i mange forskellige materialer, farver og mønstre, så det vil være muligt at finde en vugge, der passer til enhver smag og vil klæde ethvert hjem.

Hos Moonboon har vi valgt at have en enkelt slyngevugge i økologisk bomuld og i naturfarve – klassisk og lækker. Træpinden er lavet i valnøddetræ.

De slyngevugger der findes på markedet har madrasser af uld. Da små babyer ikke kan temperaturregulere sig og i forvejen nemt kan få det rigtig varmt og svede, kan det blive varmt for babyen at sove indendørs på en uldmadras – i sær om sommeren.

Madrassen fra Moonboon er den eneste madras til slyngevugger, der er lavet af det naturlige og allergivenlige materiale Kapok. Kapok er et fantastisk materiale der er temperaturregulerende og dermed ikke kan blive varmt og fugtigt – hvilket er optimalt for en nyfødt. Læs mere om kapok her.


Hvornår kan jeg bruge en slyngevugge?
Slyngevuggen kan bruges fra den dag din baby bliver født. De vuggende bevægelser fra slyngevuggen minder barnet om tiden inde i livmoderen og skaber dermed tryghed og ro for barnet. Det vil være optimalt at bruge slyngevuggen helt fra start, da nogen børn ellers skal vænnes til at bruge slyngevuggen, hvis de først bliver lagt i den når de allerede er blevet bevidste om omverdenen.

Slyngevuggen er især god til børn med kolik og til børn der sover uroligt, fordi vuggen imiterer de bevægelser, en baby er vant til fra maven under graviditeten og giver derfor en følelse af noget velkendt og tryghed. Slyngevugge er rigtig god til at sikre dit barn (og dermed også dig) mere og bedre søvn.

Slyngevuggen kan både bruges til lur i løbet af dagen, men babyen kan også sove i slyngen hele natten, hvis slyngevuggen bliver barnets foretrukne sted at sove.


Hvor længe kan den bruges?
Slyngevugger er formidable til de fleste babyer, men er måske ekstra meget værd at prøve, hvis du har en baby, der lider af søvnproblemer. Selve slyngevuggen kan du bruge indtil dit barn vejer 15 kg., mens fjederen kun kan bruges til børn op til 12 kg, da fjederen er designet til, at den også vugger ved lav vægt. Læs mere om vores fjeder her. Hvis du bruger slyngevuggen indtil dit barn kan sætte sig op., skal du være opmærksom på at slyngevuggen hænger tæt på gulvet, så dit barn ikke kommer til skade hvis han/hun forsøger at kravle ud af slyngen.

 

Inspiration
Kundeservice

Hverdage ml. 09 – 16

E: hello@moonboon.dk
T: +45 50 50 51 30

Showroom

Åbent efter aftale

Ny Østergade 9, 4. sal
1101 København K

Presse

E: pr@moonboon.dk

T: +45 20 20 30 50